Billy Gibbons til Notodden Blues Festival

.

ZZ Top-gitaristen Billy Gibbons kommer til Notodden Blues Festival lørdag 6. august der han skal være gjest med bluesrockbandet Supersonic Blues Machine. Tidligere er det klart at bandet også har med seg Steve Lukather, Robben Ford og Walter Trout som gjesteartister. En stor happening for alle gitar-fans!

- Det er en veldig god følelse å få på plass denne bookingen. Både Billy Gibbons fra ZZ Top og Steve Lukather fra Toto er gode merkevarenavn som styrker Notodden-programmet. Vi jobber veldig målbevisst for at publikummet vårt skal få unike opplevelser når de kommer til oss, og med Gibbons og Lukather på scenen sammen med Robben Ford og Walter Trout, vet jeg at vi har fått til nettopp dette, sier Jostein Forsberg, festivalsjef i Notodden Blues Festival. - Supersonic Blues Machine spilte i Nederland forrige helg, men det var uten Steve Luthaker, så konserten på Notodden Blues Festival blir en begivenhet du kun kan oppleve hos oss.
 
Billy Gibbons erstatter gitarlegenden Leslie West (ex Mountain) som tidligere har vært annonsert.
- Leslie West måtte dessverre melde avbud av helsemessige årsaker. At Billy Gibbons kom inn som erstatter løftet dette prosjektet til himmels for vår del. Vi gleder oss sinnsykt! Forteller festivalsjef Jostein Forsberg.
 
Hver for seg har medlemmene i Supersonic Blues Machine, Kenny Aronoff, Fabrizio Grossi og Lance Lopez, en merittliste som omfatter samarbeid med roots- og rockelegender som Eric Clapton, John Fogerty, Joe Cocker, Jack White, Alice Cooper, BB King, Slash, Johnny Taylor, Bobby «Blue» Bland, Bonnie Raitt og Dr. John.
Bandets nylig utgitte album, West Of Flushing, har fått meget gode kritikker.
 
Billy Gibbons er gitarist og låtskriver i ZZ Top, men har også en egen solokarriere og har spilt med bl.a. Raconteurs, Jeff Beck og Queens of the Stone Age. I 2011 kom han på 32. plass i magasinet Rolling Stone’s kåring over verdens 100 beste gitarister.
 
Steve Lukather er for de aller fleste kjent som medlem av Toto, som står bak hitlåter som Hold the Line, Rosanna og Africa, men han har også hatt en egen solokarriere og er blitt nominert til Grammy tolv ganger og har vunnet fem.
 
Robben Ford er kjent for en egen suksessrik solokarriere, og fra samarbeid med legender som Miles Davies, Charlie Musselwhite, Joni Mitchell, Bonnie Raitt og George Harrison. Robben Ford spilte på Notodden Blues Festival med blueslegenden Jimmy Witherspoon allerede i 1991.
 
Walter Trout er kjent og elsket av det norske publikum etter mange Norgesbesøk og plateutgivelser som soloartist. Trout har dessuten en fortid i legendariske band som John Mayall’s Bluesbreakers og Canned Heat.