Stjernegitarister til Notodden

.

Den nylig etablerte supergruppa Supersonic Blues Machine kommer til Notodden Blues Festival. Med seg til Norge har bluesrocktrioen litt av et gjestegalleri: Robben Ford, Steve Lukather (Toto), Leslie West (ex. Mountain/West, Bruce & Laing) og Walter Trout.

- Dette er den mest vanvittige Europa-debut som Notodden Blues Festival har stelt i stand noen gang og det største blues- og rock-møtet som noen gang har vært på en norsk festivalscene, sier festivalsjef Jostein Forsberg i en pressemelding. - Dette er en happening som bare vil skje en gang, og som ingen musikkentusiast bør gå glipp av. Denne gjengen kommer til å få taket til å lette på Notoddens hovedscene i Hovigs Hangar!
 
Supersonic Blues Machine har fått mye oppmerksomhet for sitt nylig utgitte album, West Of Flushing, South Of Frisco. Energibomben av et album har fått publikum både i bluesrock- og metall-kretser til å spisse ørene. Bandets tre faste medlemmer er alle svært meriterte musikere og har spilt med mange store navn. De fire gitaristene som kommer til Norge er blant dem, og de var også involvert i bandets debutplate.
 
- Supersonic Blues Machine er virkelig et band som lever opp til navnet når det gjelder «Super» og «Blues Machine». Det skjuler seg uante muskler i både lydbilde, låtmateriale, sceneopptreden og den suverene musiseringen, sier Forsberg. - Supersonic Blues Machine er et band som lager musikk som både en gammel og en ny generasjon blues-elskere kan samles om. En slags nåtidens Canned Heat, Ten Years After, Savoy Brown eller Cream.
 
Kenny Aronoff, Fabrizio Grossi og Lance Lopez, bandets faste medlemmer, har hver for seg en merittliste som omfatter samarbeid med roots- og rockelegender som Eric Clapton, John Fogerty, Joe Cocker, Jack White, Alice Cooper, BB King, Slash, Johnny Taylor, Bobby «Blue» Bland, Bonnie Raitt og Dr. John.

Robben Ford er kjent for en egen suksessrik solokarriere, og fra samarbeid med legender som Miles Davies, Charlie Musselwhite, Joni Mitchell, Bonnie Raitt og George Harrison. Robben Ford spilte også på Notodden Blues Festival med blueslegenden Jimmy Witherspoon allerede i 1991.
Steve Lukather er for de aller fleste kjent som medlem av Toto, som står bak hitlåter som Hold the Line, Rosanna og Africa, men han har også hatt en egen solokarriere og er blitt nominert til Grammy tolv ganger og har vunnet fem.
Leslie West er en gitarlegende som bl.a. spilte på Woodstock-festivalen med bandet Mountain. Leslie West gikk så i kompaniskap med Jack Bruce da supergruppa Cream ble oppløst og de dannet bandet West, Bruce & Laing.
Walter Trout er kjent og elsket av det norske publikum etter mange Norgesbesøk og plateutgivelser som soloartist. Trout har en fortid i band som John Mayall’s Bluesbreakers og Canned Heat.
 
I tillegg til Supersonic Blues Machine, kan Notodden Blues Festival også bekrefte at publikumsvinnerne The Fabulous Thunderbirds og Hellbillies er klare for Notodden Blues Festival 2016.

Supersonic Blues Machine: Kenny Aronoff, Fabrizio Grossi og Lance Lopez.