Nidaros Bluesfestival godt igang

.

Den 17. Nidaros Bluesfestival ble åpnet torsdag 21. april med en utsolgt konsert på Royal Garden i Trondheim, hotellet der de fleste konsertene finner sted. Festivalsjef Jan Engen ønsket publikum velkommen til en tre dagers musikkfest, og kunne også presentere Shayna Steele som en ekstra overraskelse på åpningskonserten (bildet).

Torsdagskonserten startet med Claudia Scott og Henning Kvitnes, som for tiden er på en turné landet rundt. De to folkekjære artistene har til sammen 80 år bak seg som artister, og det var tydelig at mange kjente låtene deres. En fin og lun konsert ble det. De er riktignok ingen bluesartister noen av dem, men konserten gikk rett hjem denne kvelden.

Etterpå hadde arrangørene lovet en overraskelseskonsert, og hvilken flott overraskelse det ble! På scenen kom Shayna Steele, et av de mer ukjente navnene på konsertplakaten i år. Hun har bakgrunn i både jazz, blues og funk, noe hun også viste på scenen. Med et dyktig band og en fantastisk stemme gjorde hun et svært godt inntrykk. Avslutningsvis gjorde hun en tribute til nylig avdøde Prince med hans låt Purple Rain, og til Willie Nelson med låten You were always on my mind. Shayna spiller også fredag kveld, en artist alle som har mulighet bør få med seg!

Kvelden ble en fin opptakt til det som ser ut til å bli en aldeles strålende festivalhelg i Trondheim! Fredag  spiller bl.a. Mike Zito, Dave & Phil Alvin, Joakim Tinderholt, Little Andrew og Vidar Busk. Lørdag kommer Angela Brown, Paul Lamb, Victor Wainwright, Chris Thompson, Travellin' Brothers m.fl.

Tekst og foto: Nina Hanssen

Claudia Scott og Henning Kvitnes på Nidaros Bluesfestival.