BluesMaraton på Kulturpuben på Lillestrøm

.

Lørdag den 6. februar er det igjen klart for maratonarrangement på Kulturpuben i Lillestrøm i regi av Skedsmo Bluesklubb. BluesMaraton – 10 timer med musikk og utdeling av bandstipender – har blitt en svært vellykket årlig happening for den aktive bluesklubben. De lokale Brente Fingre er blant deltakerne (bildet).

Lørdag klokka 15.00 går startskuddet for ti timer med musikk på det populære live-stedet som ligger vis-a-vis jernbanestasjonen på Lillestrøm. Det er i år sjuende gang Skedsmo Bluesklubb arrangerer BluesMaraton for unge, uetablerte band. Som tidligere er det ingen fast cover charge for å komme inn, publikum kan betale så mye de ønsker i døra. Alle inntektene fra konserten går uavkortet til minnefondet som er opprettet i navnet til den tidligere entusiasten i klubben, Vidar Strand. Hvert år blir det delt ut stipender fra dette fondet til talentfulle unge band og musikere for å stimulere til etterveksten i bluesmiljøet. Tidligere år har hovedstipendet blant annet blitt gitt til Marcus Løvdal Band og Magnus Berg, som forøvrig begge har stor suksess for tiden. Totalt er det delt ut stipender pålydende til sammen nesten 150.000 kroner.

Det står åtte band på programmet lørdag, de fleste bestående av unge musikere fra distriktet. Programmet for kvelden ser slik ut:

Kl 15: Rude Mood (Rocka trio fra Lillestrøm)
Kl 16: Stereo (Powertrio fra Skedsmo)
Kl 17: Brente Fingre (Trio fra Lillestrøm)
Kl 18: Tallest Band Alive (Kvartett fra Lørenskog)
Kl 19: KitFai (Kvintett fra Oslo)
Kl 20: Funk The System (10-mannsband fra Lillestrøm)
Kl 21: The Good Vibes (Kvintett fra Romerike)
Kl 22: Burning Brutus (Kvartett fra Lillestrøm)
Kl 23: Utdeling av stipender fra Vidar Strands Minnefond

Vidar Strands Minnefond
Vidar Strand var en kjent person i bluesmiljøet, og bidro som styremedlem sterkt til oppbyggingen av Skedsmo Bluesklubb. Han døde av kreft den 21. juli 2007, bare 54 år gammel. Foranledningen til opprettelsen av minnefondet var da hans beste kamerat, Stein Idar Stokke, kjent fra bl.a. Solid Comfort og tidligere styreverv i klubben, ønsket å arrangere en minnekonsert for Vidar den 13. november 2007. Etter Vidars kone Lenas ønske, skulle inntektene gå uavkortet til et minnefond i Vidars navn. Det ble bestemt at fondet skulle forvaltes av Akershus Musikkråd i samarbeid med Skedsmo Bluesklubb og Lena, og at pengene skulle gå til stipend for unge bluestalenter.

Møt opp på Kulturpuben lørdag og gi din støtte til dette flotte tilbudet til unge og uetablerte musikere.

Tekst: Rune Endal

Marcus Løvdal Band mottar stipend fra minnefondet av Skedsmo Bluesklubbs Ingar Johannesen og Eilert Hansen.