Sterk gitarkvartett til Notodden

.

Lørdag 12. desember annonserte festivalen på Notodden flere navn i neste års program. Blant annet vil fire norske gitar-ess samles til eksklusiv konsert. De norske gitarheltene Vidar Busk, Amund Maarud, Daniel Eriksen og Magnus Berg vil entre scenen sammen på Notodden på festivalens åpningsdag torsdag 4. august.

Vidar Busk og Amund Maarud er to av Norges absolutt ledende blues- og rockegitarister, Daniel Eriksen ble hedret med Bluesprisen av Notodden Blues Festival sist sommer og Magnus Berg fikk sitt definitive gjennombrudd i 2015. Alle fire spilte konserter med sine respektive band på festivalen i fjor. Neste år forener de krefter i en spesialkonsert for festivalen. Gitaristene spilte sammen alle fire for første gang under 20-årsjubileet til Østkanten Bluesklubb i Oslo i november. Alle forventet at det skulle bli med denne ene konserten, men nå har de altså åpnet for å videreføre samarbeidet på Notodden til sommeren.

The Original Blues Brothers Band er tilbake i Norge og spiller på festivalen lørdag 6. august neste år. Med Steve Cropper og ”Blue Lou” Marini i spissen er The Blues Brothers igjen klare til å lage fest på Notodden. The Blues Brothers Band så dagens lys i 1976, og de er fremdeles ”On A Mission From God”!
Memphis Soul opplever en omfattende «revival» om dagen. Det finnes ingen som kjenner denne musikkstilen bedre enn hjernen i The Original Blues Brothers Band, Steve Cropper. Steve Cropper var med på å grunnlegge Memphis Soul slik vi skulle komme til å kjenne den. Få har skrevet så mange store soul-klassikere som Steve Cropper. Av en imponerende liste kan vi nevne låter som In The Midnight Hour (sammen med Wilson Pickett), Knock On Wood (med Eddie Floyd), Sittin’ On The Dock Of The Bay (med Otis Redding), Green Oinions (med Booker T. Jones). Cropper er listet som nummer to over verdens mest betydningsfulle gitarister gjennom tidene av det britiske musikkmagasinet MOJO, kun slått av Jimi Hendrix.  

Steve Cropper var den musikalske hjernen i prosjektet da skuespillerne John Belushi og Dan Aykroyd startet The Blues Brothers. Belushi og Aykroyd hadde ideen, men Steve Cropper var ansvarlig for bandet og å arrangere musikken. Resten er historie. Filmen kom og ble en gigantisk suksess, turneene gikk for fulle hus og bandet og musikken ble kjent over hele verden.

The Original Blues Brothers Band trakk 5000 feststemte mennesker torsdag kveld under Notodden Blues Festival i 1998. 6000 mennesker var til stede på Brygga da bandet skapte feststemning der i 2011. Det blir sikkert en like stor folkefest når The Blues Brothers Band spiller i nye Hovigs Hangar lørdag 6. august neste sommer.

Andre artister som er sluppet fra neste års festivalprogram er amerikanske Walter Trout og svenske Lisa Lystam Family Band. Dette er Sveriges for tiden desidert mest populære bluesband. De er for tiden Sveriges mest bookede blues- og rootsband og har også utvidet markedet til nabolandene.