Tinderholt og Berg nominert til Blues Blast Awards

.

Hvert år deler det store, amerikanske web-magasinet Blues Blast ut priser til bluesutgivelser og bluesartister. I år er to norske bluesmusikere nominert til priser i klassen «New Artist Debut Album»: Joakim Tinderholt for utgivelsen You Gotta Do More, og Magnus Berg for Cut Me Loose. Bluesnews gratulerer.

Blues Blast er USAs største ukentlige, gratis bluesmagasin på web, og det følges mer enn 30.000 fans i USA og 90 forskjellige land.
Blues Blast Awards består av priser i 12 kategorier. Nominasjonene blir gjort av 30 profesjonelle aktører i blues-miljøet; journalister, radio-DJs, festivalfolk, managere o.l. Avstemmingen skjer på magasinets websider. Den er åpen fra 15. juli og gratis for alle som har registert seg som lesere. Prisene vi bli delt ut på en seremoni i Champaign, Illinois den 25. september.
Joakim Tinderholt og Magnus Berg er nominert sammen med utgivelser av Big Harp George, Madison Slim, D.A. Foster, Markey Blue, Fo’ Real og Eight O’ Five Jive.

Siden Joakim Tinderholts debut-album ble sluppet på Big H Records har det mottat svært gode kritikker i både norsk og utenlandsk presse. I  det tyske musikkmagasinet Dynamite ble skiva valgt til månedens "Jukebox" album.  
Albumet har fått omfattende radiospilling i utlandet. Albumet var også inne på RootsMusic Reports top 20 over mest spilte blues-album. Det var også nominert til Spellemann 2014 i kategorien Blues.

Magnus Bergs utgivelse «Cut Me Loose» blir promotert av det amerikanske selskapet Blind Raccoon. Det har resultert i bra oppmerksomhet i USA, og den har vært inne på flere spillelister og fått radiotid flere steder. Det store britiske Blues Magazine omtalte Magnus Berg slik i anmeldelsen av plata: «Startlingly young and scarily talented Norwegian…. What a future Berg has!»

Vi oppfordrer alle til å stemme på de norske nominerte. Gå inn og les mer på
www.BluesBlastMagazine.com

Tekst: RE