Stort Snaxville-show på Årnes

.

Lørdag 11. april kunne Snaxville Recordings invitere til stor fest på Nes Kulturhus i Årnes. Konserten var godt besøkt og ble en stor suksess, med rundt 400 publikummere innenfor dørene.

Plateselskapet Snaxville ble startet i 2010 av bluesbrødrene Maarud, og har etter hvert samlet et knippe artister som har gitt ut plate (eller som skal det) på Snaxville-labelen. Snaxville studio ligger i låven på gården i Skogbygda der Amund og Henrik vokste opp, og det har blitt et attraktivt sted å spille inn plater.

Snaxville Revue startet opp i fjor og gir selskapet en anledning til å vise frem seg selv og sine artister i lokalmiljøet. I løpet av årets show fikk vi høre smakebiter fra de fleste av selskapets artister, Amund og Henrik Maarud, Simen Aanerud, Bendik Brænne, Lucky Lips, Audun Skjølberg, Roger Græsberg & Foreningen, Tuva Sofie Andersen, Electric Woodland og Suzy Dahl. I tillegg var også Skogbygda skolekorps med. At Amund Maarud nylig slapp sin nye og utmerkede plate, Volt, gjorde kvelden til en fin markering av utgivelsen. Vi fikk høre flere låter fra platen.

Festkvelden startet med et platebad på ettermiddagen, der journalist i Romerikes Blad, Øyvind Mo Larsen, intervjuet Audun Skjølberg, Silje Øktner, Simen Aanerud, Bendik Brænne og Amund Maarud.

Selve konserten ble avholdt i Storsalen om kvelden, og det ble fort fullt i lokalet. Artig var det å se at aldersspennet på publikum var stort, fra ungdom til de godt voksne. Bandene spiller hver sin avdeling, og raske scenebytter gjør at det ikke blir lenge å vente mellom hver økt. Forskjellige sjangre er representert; vi fikk høre både country, rock, bluegrass og blues. Innen Snaxvillefamilien hjelper man hverandre, og artistene spiller med hverandre og dukker gjerne opp i flere sammenhenger. Til slutt møtes alle artistene på scenen til en grand finale som nesten fikk taket til å lette.

Etter at konserten var ferdig var det ingen grunn til å gå hjem. I kulturhuset fortsatte programmet med musikkfilm og bar, mens de som var sugne på mer musikk kunne gå til Pakkhuset. I samarbeid med Nes Blues Club ble det arrangert nachspiel og jam på bluesklubbens fantastiske klubbhus. Med Roger Græsberg & Foreningen som jamverter fortsatte moroa utover natten.

Les mer om konserten og om Snaxville i neste nummer av Bluesnews.

Tekst og foto: Nina Hanssen