På cruise med Norwegian Sun

.

Noen inntrykk fra varmere breddegrader til desemberfrosne nordmenn med reiselyst: Årets utgave av Legendary Rhythm & Blues Cruise langs den meksikanske rivieraen kunne by på en imponerende artistliste. Blant de mange toppnavnene som la ut med skipet Norwegian Sun fra Los Angeles i California var Mannish Boys, Eric Burdon, Royal Southern Brotherhood, Los Lobos, Ruthie Foster (bildet), Janiva Magness, Bernard Allison, Trampled Under Foot, Curtis Salgado og Tommy Castro. (Foto: Roald Jungård).

For publikum oppleves dette cruiset som en uke med backstage-pass for alle. Det gjør det til en flott opplevelse når artister og publikum kommer så tett på hverandre og kan mingle ei hel uke. Litt surrealistisk var det å stå ved siden av Animals-sangeren Eric Burdon på livbåtøvelse før vi la fra land i Los Angeles. Temperaturer på nesten 40 grader og høy luftfuktighet gjorde godt for en kald nordboer i oktober.

Det var tydelig at artistene trivdes godt. De besøkte hverandres gig’er og det dukket stadig opp nye konstellasjoner på scenene rundt om i båten. Dette gjorde at vi fikk unike konsertopplevelser og konstellasjoner av artister som man ikke ofte opplever hjemme på berget.

Mike Zito hadde sine siste konserter med Royal Southern Brotherhood på skipet, og han var med på å hjelpe arvtageren Bart Walker til å få en myk overgang inn i bandet. (Bildet over).
Ruthie Foster leverte knallgode konserter og var om mulig enda bedre enn da vi opplevde henne på Notodden i 2012. Vi har merket oss at Nidaros Bluesfestival har knallet til og booket både Royal Southern Brotherhood og Ruthie Foster til 2015, så det er bare å stille inn GPS’en mot Royal Garden i Trondheim til våren, – anbefales!
Det var også godt å se igjen Kid Ramos. Etter en heftig kreftsykdom er han frisk nok til å spille igjen. Han fortalte at han går til regelmessige kontroller og må holde på slik i fem år før han blir erklært helt frisk. Kid spilte med både Mannish Boys og The 44's. The 44's med Kid Ramos var knalltøft, og jeg håper å få se dem på en norsk scene snart.

Undertegnede var eneste nordboer på den flotte båten med det norske navnet. Da folk og artister hørte at jeg kom fra Norge, fikk jeg stadig replikker om et vakkert land, at vi har et dedikert og lyttende bluespublikum (host..), om Notodden Bluesfestival og "Say Hello to JT Lauritsen"! Og hilsningene til JT kom fra både artister og publikum. Det hjelper å turnere litt i USA, slik JT har gjort.

Opplevelsen av å ligge i boblebadet eller bassenget med verdensartister spillende på scenen 25 meter unna gjør selvfølgelig det hele ekstra spesielt. Å fortelle om alt som foregikk i løpet av den innholdsrike uka blir for omfattende, men cruiset inneholdt i tillegg til konsertene både temakvelder med karneval, «antrekkskvelder» som f.eks. pysjamasparty og parykkaften.

Det kan anbefales å bli med på et slikt cruise.
Bilder sier mere enn tusen ord, sies det - så her er noen stemningsbilder…

Tekst og foto: Roald Jungård

Eric Burdon & The Animals.

Kid Ramos var tilbake på scena. Her sammen med Trampled Under Foots Nick Schnebelen.

Janiva Magness.

The Mannish Boys med sangeren Sugaray Rayford.

Eden Brent i pianobaren.

Magasinet Big City Blues inviterte til jamsession. He med bl.a. Dave Fields.

Munnspilleren Lee Oskar.

Man fikk servert bluesmusikk sammen med boblebadet.