Blues Music Awards til Kid Andersen

.

Den 8. mai var det igjen duket for årets høydepunkt for mange bluesfans, utdelingen av Blues Music Awards i Memphis, byen som blir betegnet som "Home of the Blues, Birthplace of Rock and Roll". Tilreisende fra store deler av verden var samlet i Memphis Convention Center. Vår egen Kid Andersen (bildet) var sterkt delaktig i to av prisene som ble delt ut. (Foto: Harald Olsen).

Sett med norske øyne ble det en svært hyggelig kveld. Etter mange prisoverrekkelser og mye god underholdning var det klart for utdeling av prisen for Traditional Blues Album. Denne gikk til utgivelsen "Remembering Little Walter", en produksjon som telemarkingen Christoffer "Kid" Andersen har vært sterkt delaktig i. Kid selv rakk ikke opp på scenen for å motta denne prisen, men han var også nominert i neste kategori, Årets album. Vinneren ble også her "Remembering Little Walter", og nok en pris til Kid. Denne gangen var han til stede og kom opp på scenen for å motta sin del av hyllesten. Kid var også den som høstet mest jubel fra salen når de nominerte for Gitarist ble lest opp. Han har etter hvert bygd seg opp et godt rykte og nyter stor respekt blant kollegaer i blueskretser i USA.

Flest priser gikk nok en gang til familien Tedeschi Trucks, som virker helt uslåelige for tiden: Contemporary Blues Female Artist (Susan Tedeschi), Band (Tedeschi Trucks Band) og Rock Blues Album (Made up Mind, Tedeschi Trucks Band). Det må nevnes at Derek Trucks på grunn av nominasjonsreglene ikke var nominert i kategorien Gitarist i år, men han er antagelig tilbake ved neste anledning. Hverken Susan eller Derek hadde anledning til å være til stede på årets arrangement, noe som var synd siden de vant så mange priser.

En del overraskelser ble det også under årets Blues Music Award show. Dette kan du lese mer om i neste nummer av Bluesnews.

En gledelig nyhet fra The Blues Foundation var at de har nådd målet de hadde satt seg i innsamlingen av penger til ferdigstillelse av Blues Hall of Fame, og at byggingen starter allerede 1. juni i år.

Beth Hart var den som imponerte flest fra scena denne kvelden.

Årets vinnere er:
1. Acoustic Album - There's a Time - Doug MacLeod
2. Acoustic Artist - Doug MacLeod
3. Album - Remembering Little Walter - Billy Boy Arnold, Charlie Musselwhite, Mark Hummel, Sugar Ray Norcia & James Harman
4. B.B. King Entertainer - Buddy Guy
5. Band - Tedeschi Trucks Band
6. Best New Artist Debut - Daddy Told Me - Shawn Holt & the Teardrops
7. Contemporary Blues Album - Badlands - Trampled Under Foot
8. Contemporary Blues Female Artist - Susan Tedeschi
9. Contemporary Blues Male Artist - Gary Clark, Jr.
10. DVD - Ruf Records - Songs from the Road (Royal Southern Brotherhood)
11. Historical - The Sun Blues Box (Various Artists) - Bear Family
12. Instrumentalist-Bass - Danielle Schnebelen
13. Instrumentalist-Drums - Cedric Burnside
14. Instrumentalist-Guitar - Ronnie Earl
15. Instrumentalist-Harmonica - Charlie Musselwhite
16. Instrumentalist-Horn - Eddie Shaw
17. Koko Taylor Award (Traditional Blues Female) - Diunna Greenleaf
18. Pinetop Perkins Piano Player - Victor Wainwright
19. Rock Blues Album - Made Up Mind - Tedeschi Trucks Band
20. Song - “Blues in My Soul” - Lurrie Bell
21. Soul Blues Album - Down In Louisiana - Bobby Rush
22. Soul Blues Female Artist - Irma Thomas
23. Soul Blues Male Artist - John Nemeth
24. Traditional Blues Album - Remembering Little Walter - Billy Boy Arnold, Charlie Musselwhite, Mark Hummel, Sugar Ray Norcia, James Harman
25. Traditional Blues Male Artist - James Cotton

Tekst og foto: Harald Olsen

Norgesaktuelle Lurrie Bell, en rotekte Chicagoblueser.