Bok og Blueshuset offisielt åpnet

.

Bok og Blueshuset på Notodden ble offisielt åpnet fredag 31. januar med en stor markering der kulturminister Thorhild Widvey var blant de inviterte gjestene. Notodden kommune med ordfører Jørn Christensen i spissen kunne stolt ønske velkommen til Notoddens nye møteplass, som er bygget på historisk grunn der anlegg 5 på det gamle smelteverket en gang sto.

Kvelden bød på taler og gaveoverekkelser. Etter den offisielle delen av programmet fikk gjestene anledning til å se seg rundt i huset, mens det ble gjort klart til konsert. Konserten ble besørget av byens egne band musikere, blant dem Terry Lehns og Spoonful Of Blues, denne gang med kvinnelige gjestesangere. Både Rita Engedalen, Lady J og spanske Big Mama Montse var med Notoddenbandet i løpet av kvelden.
 
Det har blitt et innholdsrikt kulturhus, beliggende rett ved Heddalsvatnet. Huset inneholder et bluesmuseum, biblioteket, Juke Joint Studio, to kinosaler, en innendørs livescene og en amfiscene utendørs, der scenen kommer til å være på en flåte på vannet. Det finnes kontorer både for huset og for festivalen, og i 3. etasje befinner byens kulturskole seg. Europas Blues Senter ble stiftet i 1998, med formål om å bygge et bok og blueshus på Notodden. Rundt 15 år senere står huset endelig ferdig, levert på tid og på budsjett.

Bok og Blueshuset blir nærmere presentert i februarutgaven av Bluesnews.

Tekst: Nina Hanssen • Foto: Harald Olsen

Kulturministeren og biblioteksjef Ragnhild Kraugerud.

Kulturministeren sammen med festivalsjef Jostein Forsberg på åpningen.