TIM LOTHAR & MOJO WORKINGS

TIM LOTHAR & MOJO WORKINGS

 
5.0
413   0   1   0   0  
TIM LOTHAR & MOJO WORKINGS

Album informasjon

Tittel
Traveling Blues Nights
Plateselskap
Djbfa
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

En overraskelse

Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg trodd dette var et slags «broadway-show» for å dra deg gjennom en fortelling, eller en reise, i musikk på tvers av USA. Med countryblues, roots-rock fra låven til Levon Helm, sørstats- gospel, akustisk Mississippi-blues og blues fra “the deep south”. Jeg får en veldig behagelig følelse av å sitte i gode teaterstoler og bli tatt med på en reise av Tim Lothar fra Danmark og hans Mojo Workings fra Ungarn. Dette er da også et livealbum, men det tenker du ikke over, for du hører sjelden publikum eller responsen, og lyden er krystallklar.
Det er løs jakke, men samtidig utvilsomt dyktige musikere som har regien. Du kjenner det som om du er på en historisk reise i Amerika over en lengre tidsepoke i det forrige århundret. Roots-musikk fra mange forskjellige svarte kvarter, men også crossoveren til den hvite countrymusikken og singer/ songwriter-tradisjonen. Musikk som har blitt gjenskapt over hos oss gjennom bedehusmusikken og folk/vise-tradisjon, sikkert godt hjulpet av at Amerika-farere har kommet hjem på besøk samt de mange nordmenn i utenriksfart, og blitt en del også av vår tradisjon som blant annet Knut Reiersrud har vært flink til å minne oss om.
Tim Lothar og bandet får oss til å oppleve reisen som musikk kan være. Både i tid, sjel og uttrykk. Ikke ulikt noe av det Jørn Bastiansen og hans J.B. & The Delta Jukes holdt med på for mer enn 10 år siden i Norge. Mye av det samme kan man finne i arkivene fra The Band og Bob Dylan på 60-tallet. Der det vokale er selve hjertet, eller sjelen, om du vil. Skuldrene detter på plass når du setter deg ned og hører på dette og du føler virkelig at du er et annet sted.
At en bluesutøver fra Fredrikshavn og et band fra Ungarn klarer å skap en bluesreise som føles mer oppriktig og dypfølt, enn hva for eksempel Hans Theessink har gjort på sine ekspedisjoner til New Orleans og området rundt der nede, forteller mye om hvor høy kvalitet dette dansk-ungarske samarbeidet har. Kanskje ikke en plate for alle, men for deg som virkelig er dypt inne i bluesen, som liker å reise i musikalske fortellinger fra for eksempel Ry Cooder, kan jeg ikke annet enn å anbefale denne. En overraskelse for oss alle, vil jeg mene. Og alt er originalmateriale.

Powered by JReviews