BJARTE EDLAND

 
4.0
617   0   1   0   0  
BJARTE EDLAND

Album informasjon

Tittel
Nye Funderinga
Plateselskap
Egen utg.
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Trivelig plate

Med tilløp til Bjørn Berge akustisk solo-magi er Bjarte Edlands nye soloplate en fin tilvekst til landets lokale bluesutgivelser med særpreg i hans Jærsk-dialekt og forteller-stil. Sjarmerende jordnært og vakkert gitarspill inspirert av så vel Ry Cooder som Bjørn Berge legger en alen til følelsen av noe langt mer enn en lokal kjøkkenbord-innspilling.
Bjarte Edland er kjent i duoformatet lokalt på Bryne som «Bjarte og John», eller som «Steel’n Pole». Her stiller han imidlertid opp med en løs og ledig innspilling med ro og sjel over seg i tillegg til instrumentering med hovedsakelig akustisk gitar og lett perkusjon. Mye bra og sjelfullt gitarspill for den som likte en ung Bjørn Berge før Stringmachine, sammen med særpregede og lune tekster om personlige betraktninger på livet. Om utelivet, om å oppføre seg, reise til syden, at hastverk er lastverk, klesvask og mannfolk, og hyllest til Jærens klima og natur.
Rett og slett en trivelig plate dette, som føles enkel og ekte. Der tekstene er som små fortellinger og har masse sjarme på Bjarte Edlands dialekt.

Powered by JReviews