WALTER TROUT

 
5.0
597   0   1   0   0  
WALTER TROUT

Album informasjon

Tittel
Alive In Amsterdam
Plateselskap
Provogue Records
Anmelder
Johnny Andreassen

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Kjøp plata, spreng noen høyttalere!

Det er nok bare å begynne å glede seg til Notodden Bluesfestival i år. Ikke fordi programmet er så spennende akkurat, tvert imot. Men Walter Trout har aldri vært i en sånn form som han er nå etter nær å ha «stått opp fra de døde» med albumet «Battle Scars» i fjor. Det var litt av en åpenbaring med sterke følelser over å være tilbake i bluesrockens ypperste skikt.
Walter Trout gjorde comeback-konserter også i Norge i fjor på en turné som utelukkende fikk stående ovasjoner. Turnéen tok ham fra Royal Albert Hall til Buddy Guys egen klubb, Legends i Chicago, og overalt var mottagelsen ekstra varm. Så også der dette doble livealbumet ble spilt inn 28. november i fjor i Royal Theatre Carré i Amsterdam. Holland og bluesrock har alltid vært tett knyttet sammen, og du hører på åpningen av denne konserten at tenningen får Walter Trout helt fra starten. Fra det øser han av gårde som en bluesrocker i knockout-modus med «Help me» til han lander sentrale låter fra sin nye plate «Battle Scars» som «Almost gone», «Omaha», «Tomorrow seems so far away», «Playin’ hideaway» og «Haunted by the night». Det er bare den mørke «Cold, cold ground» han ikke finner plass til av de sentrale låtene fra dette kolossale comebackalbumet.
Låter som nevnte «Help me», «I’m back» og «Serve me right to suffer» får nesten en ny kraft med det bakteppet Walter Trout har med seg, og som gjorde at han kun var en hårsbredd unna døden. Selv om han rocker hardt som alltid så låter det på en merkelig måte mer sjel og mer blues av dagens gitarist og bluesrock-stjerne enn jeg kan huske at det noensinne har gjort. Så kjøp plata, spreng noen høyttalere, dra noen luftgitarsoloer med spjæret dongeribukse og gled til konserten på Notodden. Den vil garantert, som dette livealbumet, gi en kraft til oss alle!

Powered by JReviews