Elias Haslanger

Populer!
 
5.0
1253   0   1   0   0  
Elias Haslanger

Album informasjon

Tittel
Live at the Gallery
Plateselskap
Cherrywood Records
Anmelder
Øyvind Pharo

Skribentomtale

Karakter 
 
5.0

Masse valuta for pengene

Ved siden av hovedinngangen til rock’n’roll-institusjonen The Continental Club på 1315 South Congress Avenue i Austin åpner du en liten glassdør og tar en bratt trappeoppgang opp på loftet. Vips er du i den intime nattklubben The Gallery, en bar med plass til liveband mot den ene kortveggen. Her har det i flere år vært spilt orgel-jazz og soul-jazz for et dedikert publikum.
I de senere årene har kvintetten til den noen og førti år gamle tenorsaksofonisten Elias Haslanger hatt de reneste vekkelseskonsertene hver eneste mandag, treffende nok kalt Church on Monday. Jeg var der en mandag i november i fjor, ble omvendt og kjøpte nærværende live-CD innspilt over noen på The Gallery i 2013 og utgitt i 2014. Siden har han utgitt et studioalbum.
Dette er helt strålende souljazz, et eller annet sted mellom hard bop og blues. På gitar har den sterkt Stanley Turrrentine-Cannonball Adderley- ja, Coltrane-influerte bandlederen med seg Kenny Burrell-inspirerte Jake Langley, med fartstid fra Joey de Francesco og medvirkende på organisten Mike Flanigins ferske The Drifter-album. Den relativt unge kompgruppa består av Scott Lanningham, trommer og Daniel Durham, bass.
Ankermannen og bokstavelig talt den grå eminensen i bandet er 75 år gamle Dr. James Polk på Hammond B-3 orgel og med ti års erfaring som arrangør for Ray Charles på CV’en. James Polks håndfull funk-singler innspilt på 60-tallet er for øvrig er ettertraktet blant vinylsamlere.
Dette albumet er masse valuta for pengene, med åtte låter som strekker seg ordentlig og klokker inn på godt over en times musikk, med intens livestemning, og vi kjenner igjen «Watermelon Man», «Misty» og «In A Sentimental Mood». Mot slutten av settet våkner orgelvilldyret i gamlefar Polk, og alle vi som ikke kan få nok av Big John Patton, Richard Groove Holmes, Jimmy McGriff eller Jimmy Smith har noe å supplere samlingen med.
Uansett, er du i Austin på en mandag, er det The Gallery du skal besøke. Church on Monday.

Powered by JReviews