JOHN & SYLVIA EMBRY

Populer!
 
4.0
1842   0   1   0   0  
john&sylembry_cd14.jpg

Album informasjon

Tittel
Troubles
Plateselskap
Delmark Records
Anmelder
Jan Rustad

Skribentomtale

Karakter 
 
4.0

Tøft

Ny loftsrydding hos Delmark. Denne gangen har det resultert i at John & Sylvia Embry’s LP ”After Work” er tilgjengelig på CD for første gang, og at det har tatt dem 34 år er nok et mysterium vi neppe noen gang får svar på. Og la det være klart, de kan dele coveret så mye de vil, det ER Sylvia som er stjerna her. Født som Sylvia Lee Barton i Arkansas i 1941 hadde hun etter et ikke spesielt vellykket opphold i Memphis - innbefattet et enda mindre vellykket ekteskap, endt opp i Chicago tidlig på sekstitallet. Her traff gospelskolerte Sylvia Johnny, en stigende stjerne blant gitaristene på byens Southside. Så snart skilsmissen hennes ble godkjent giftet de seg. Sylvia byttet fra piano til bass og ble med i ektemannens band før hun ble en del av husbandet på The Checkerboard Lounge. Dette er den første LPen de gjorde sammen. I mens hadde Sylvia vært sørpå og spilt med Sam Myers, Honeyboy Edwards og Robert Jr. Lockwood.
Det du får er et bra utplukk av coverlåter og ting skrevet hovedsaklig av Sylvia. Mye blueslåter, noen soulstandarder bl.a. ”Mustang Sally. det meste arrangert i grenselandet mellom soul og blues. Sylvia er en langt bedre bassist enn ektemannen var til å spille gitar, men det fungerer på et vis. Det som hever denne plata opp i klassen for nødvendige kjøp er sangstemmen til Sylvia. Hun lyder som et vellykket møte mellom Etta James, Koko Taylor, Aretha Franklin og Tina Turner - tøft med andre ord. Dette er Chicagoblues av ypperste klasse, med sterke og tydelige lån fra den bluesmusikken som ble spilt sørpå. Gospel- og baptistkirkebakgrunnen hennes er umiddelbart gjenkjennelig. Det gjør henne i stand til å tolke materialet til et nivå der du bare vil ha mer (og mer).
Dette er vel den eneste plata de to gjorde sammen. Sylvias karriere var nok langt mer interessant enn mannens og hun turnerte også i Europa på åttitallet. Til slutt gikk de også hver sin vei. I 1985 døde John Embry, mens sviktende helse førte til Sylvias bortgang i 1992 da var hun femti år gammel. Det finnes også et soloalbum med Sylvia Embry, der spiller Jimmy Dawkins gitar - Delmark vi venter spent!

Powered by JReviews